– Mahtavaa, huudahtaa Laura Nuotio koiraladulla. Myös Uljas, Arttu ja Tahvo nauttivat menosta. Äitinsä mukana ladulle lähti myös Pinja Pomppu. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

– Mahtavaa, huudahtaa Laura Nuotio koiraladulla. Myös Uljas, Arttu ja Tahvo nauttivat menosta. Äitinsä mukana ladulle lähti myös Pinja Pomppu. Kuva: SSS/Kirsi-Maarit Venetpalo

Salon Seudun Sanomat 2.2.2021: Somero sai harvinaisen koiraladun

SSS | Päivi Malin-Perho
paivi.malin-perho@sss.fi


Someron kaupunki tarjoaa koirien ulkoiluttajille uuden tavan liikkua. Kaupunki teki keskustaan koiraladun, jossa saa hiihtää koirien kanssa.

– Meille tuli pyyntö koiraladusta. Idea oli hyvä ja tällaisena talvena se oli helppo ja edullinen toteuttaa, joten ajoimme koiraladun tasaiselle peltoaukealle, Someron maanrakennusmestari Jyrki Rinta-Paavola kertoo.

Kaupungille koiralatua ehdottanut Laura Nuotio Someron Seudun Koiraharrastajista on todella tyytyväinen ja onnellinen, että kaupunki otti pallon vastaan ja toteutti ladun nopeasti.

– Tykkään itse tosi kovin hiihtää, mutta koirien kanssa ei voi mennä normaaleille laduille. Koiraladulla voin yhdistää hiihdon ja koirien ulkoiluttamisen, Nuotio toteaa.

Nuotio kokeili heti eilen Ruunalasta Jokioistentien tuntumasta löytyvää koiralatua kolmen koiransa kanssa.

– Aivan mahtavaa ja lumen alta pilkistävät korret eivät haittaa yhtään. Tämä on hyvässä rauhallisessa paikassa ja autoille on hyvin parkkitilaa.

Nuotio harkitsi samalla jo valjaiden ostamisesta hiihtoa varten. Nuotio ja Rinta-Paavola eivät tiedä, mistä löytyy lähin koiralatu.

– Näitä on todella vähän. Itse hiihdin hyvänä lumitalvena 2017 järven jäällä kulkevaa latua koi-rien kanssa, mutta siitäkään eivät ehkä muut hiihtäjät tykänneet, Nuotio sanoo.

Rinta-Paavola muistuttaa, että koirat täytyy pitää koiraladulla kytkettyinä.

– Niille hiihtäjille, joilla ei ole koiraa mutta kaipaavat tasaista hiihtomaastoa, löytyy latu Akustinpuistosta.

Jaa tämä sivu